top of page

Eerste Stappen in het Ouderschap (prenatale lessenreeks)

Prijs

Duur

2 uur 30

Over de workshop

Deze driedelige interactieve workshop bereid je helemaal voor op dit nieuwe hoofdstuk in je leven.


Deel 1: Arbeid en bevalling Wat kun je verwachten bij je bevalling? Welke opties zijn er om de pijn te verzachten? Wanneer ga je best naar het ziekenhuis? … Vroedvrouw Jolien geeft je een goed inzicht in het verloop van je bevalling en tracht een antwoord te geven op al je vragen.


Deel 2: Borstvoeding Wat is borstvoeding? Hoe bereid je je hierop voor? Kun je al iets in huis halen? Hoe kan je partner helpen? … Vroedvrouw en lactatiekundige IBCLC® Sare loodst jullie vlekkeloos door de wereld van borstvoeding en kolven.


Deel 3: Kraamperiode Roze wolk of eerder broze wolk? Wat mag je verwachten van de eerste weken met je baby thuis? Hoe bereid je je best voor? Vroedvrouw Jolien geeft je een realistisch beeld van je leven als kersverse ouders én de nodige tips en tricks om die spannende eerste weken goed door te komen.

Kostprijs 3-delige workshop: € 120 per koppel (Er wordt ook een stukje aangerekend via de mutualiteit, breng dus zeker een klevertje mee)
*Liever 1 specifiek onderdeel van de workshop? Dan betaal je € 50 per koppel per les (op aanvraag).

Data

5 juni 2023 om 17:00:00

12 juni 2023 om 17:00:00

19 juni 2023 om 17:00:00

Wie geeft de workshop?

Sare Boon

Sare Boon

VISIE

Hallo, ik ben Sare, geboren en getogen te Tienen.

Als 18-jarige ging ik verder studeren in Brussel. Daar studeerde ik in 2011 af als vroedvrouw. Je kent dat wel, je blijft na je studies even plakken en zo startte ik in augustus 2011 mijn loopbaan als vroedvrouw te UZ Brussel. Maar, ‘the roots’ lonkten. Ik trok terug richting mijn ‘thuisstad’ en ging als vroedvrouw aan de slag in het ziekenhuis van Sint-Truiden. Om wat meer inzicht te krijgen in de noden van te vroeg geboren kindjes studeerde ik nog een beetje bij. Na een aantal jaartjes wou ik mijn horizon verbreden en ging ik aan de slag als leidinggevende van een kinderdagverblijf. Ondertussen stichtte ik mijn eigen gezinnetje en werd ik mama.

Vroedvrouw, dat zit dus echt in je hart en in je nieren, dat zit in je bloed.

Dus, logischerwijze hervatte ik het vroedvrouw zijn, ditmaal in de thuiszorg. Ik verdiepte me ondertussen in het ergonomisch dragen van baby’tjes/kinderen EN in de wondere wereld van het borstvoeding geven.

Als zelfstandige vroedvrouw, lactatiekundige IBCLC ® en draagconsulente help ik jullie graag verder met een gepersonaliseerde, afgestemde zorg op maat waar de noden van jullie als de (toekomstige) ouder(s) centraal staan.

Omdat ik de groeiende vraag naar zorgen niet meer alleen kon dragen maakte ik werk van mijn eigen praktijk: Samen Beleven.

’t PEC vormt mee de uitvalbasis voor onze vroedkundige praktijk. We zijn ontzettend blij dat wij kunnen samenwerken met het hele team van ’t PEC. Want ieder van hen heeft een aanvullende waarde bij de noden/zorgen van moeder/partner en kind!

We verwelkomen jullie graag in deze huiselijke, hedendaagse en moderne setting voor zowel opvolging tijdens als na de zwangerschap als ook bij specifieke vragen rond (borst)voeding en/of voor een individueel kolf- en/of draagconsult.

bottom of page