top of page

Hallo

Als Sare Boon ga ik door het leven, geboren en getogen te Tienen. Als 18-jarige ging ik verder studeren in Brussel. Daar studeerde ik in 2011 af als vroedvrouw. Je kent dat wel, je blijft na je studies even plakken en zo startte ik in augustus 2011 mijn loopbaan als vroedvrouw te UZ Brussel. Maar, ‘the roots’ lonkten. Zo trok ik terug richting mijn ‘thuisstad’ en ging ik als vroedvrouw aan de slag in het ziekenhuis van Sint-Truiden. Om wat meer inzicht te krijgen in de noden van te vroeg geboren kindjes studeerde ik nog een beetje bij. Na een aantal jaartjes wou ik mijn horizon verbreden en ging ik aan de slag als leidinggevende van een kinderdagverblijf. Ondertussen stichtte ik mijn eigen gezinnetje en werd ik mama.

Vroedvrouw, dat zit dus echt in je hart en in je nieren, dat zit in je bloed.

Dus, logischerwijze hervatte ik het vroedvrouw zijn, ditmaal in de thuiszorg. Ik verdiepte me in het ergonomisch dragen van baby’tjes/kinderen EN in de wondere wereld van het borstvoeding geven.

Ik richtte nadien mijn eigen vroedvrouwenpraktijk op Samen Beleven. Check zeker ook de website van de praktijk www.samenbeleven.be. 't PEC vormt mee de uitvalsbasis voor Samen Beleven. Jullie kunnen voor verschillende redenen een afspraak inboeken. Gezien de groei van multidisciplinaire praktijken ben ik dan ook erg blij om met hen te kunnen samenwerken. 

Als zelfstandige vroedvrouw, lactatiekundige IBCLC ® en draagconsulente help ik jullie graag verder met een gepersonaliseerde, afgestemde zorg op maat waar de noden van jullie als de (toekomstige) ouder(s) centraal staan.

Team Samen Beleven

Couple

Hebben jullie een zwangerschapswens en willen jullie je graag voorbereiden op een komende zwangerschap?

Wat is belangrijk om te weten? Ook hiervoor kan je bij ons terecht! We geven je graag gepast advies en info!

Vroedvrouw

Zwangerschapswens

Hebben jullie een zwangerschapswens en willen jullie je graag voorbereiden op een komende zwangerschap?

Wat is belangrijk om te weten? Ook hiervoor kan je bij ons terecht! We geven je graag gepast advies en info!

Tijdens de zwangerschap

Allereerst een dikke proficiat met jullie zwangerschap!

Deze intense periode die jullie nu doormaken zal samengaan met heel wat vragen. Als vroedvrouw wil ik samen met jullie het passende antwoord op deze vragen zoeken.
Dit door jullie alle nodige informatie aan te bieden die nodig is om de, voor jullie, juiste keuze te maken.
Ik denk dan aan enkel belangrijke vragen zoals:

 • Hoe willen wij de zwangerschap doormaken/beleven

 • Hoe willen wij onze zwangerschap laten opvolgen

 • Hoe kunnen wij ons voorbereiden op de komst van ons kindje

 • Hoe zien wij onze bevalling en hoe willen wij bevallen

 • Welke voeding willen we aan ons kindje geven?

Een medische check-up of 1000 vragen? Dit kan allemaal tijdens een consultatie.

Bij de medische check-up kijk ik een aantal dingen na:

 • Opvolgen van gewicht en bloeddruk

 • Bepalen van de ligging van de baby

 • Luisteren naar de harttoontjes van je kindje (vanaf 12 weken)

 • Meten van de buik om de groei van het kindje te controleren

 • Eventuele bloedname/urinekweek/… afnemen indien nodig

Je mag steeds je moederboekje, een klevertje van de mutualiteit, je bloedgroepkaart en eventuele labo-resultaten meebrengen.

Je kan reeds vanaf je positieve zwangerschapstest bij me terecht. Samen bekijken we dan hoe we de verdere opvolging tijdens en na de zwangerschap verder zetten.

Tijdens de kraamperiode

Een dikke proficiat met de geboorte van jullie kindje!

Een postnatale consultatie gaat over een bezoek aan huis binnen de 24u na jullie thuiskomst van het ziekenhuis. Hiervoor ben ik 7 dagen op 7 en 24u/24u beschikbaar. De eerste dagen thuis kom ik dagelijks langs. Dit om een medische check-up uit te voeren bij zowel moeder als baby maar ook om op al jullie vragen, onzekerheden, bezorgdheden een antwoord te bieden. De duur van een huisbezoek hangt af van jullie noden.

De eerste dagen na de geboorte mogen jullie volgende zaken van me verwachten:

 • Medische opvolging van zowel mama als baby

 • Tussen 72-96u afname van Guthrie-test (bloedname bij de baby)

 • Advies bij de verzorging van de baby

 • Advies bij de voeding van de baby

 • Ondersteunen van het nieuwe gezin

De meeste ziekenhuizen hanteren een verkorte ligduur. Dit wil zeggen dat je na 2 of 3 dagen al naar huis gaat. Ik neem de zorgen nadien over en zal tot dag 5 dagelijks aan huis komen. Nadien bekijken we samen, naar jullie noden en behoeften hoe we de huisbezoeken verder inplannen.

Door het verkorte verblijf is het ook belangrijk dat je kindje tussen dag 7 en dag 10 nog eens medisch wordt nagekeken door een huisarts of pediater. Het fijnste is als je reeds tijdens de zwangerschap contact met me opneemt. Zodat we elkaar al leren kennen en zodat de opvolging nadien thuis nog vlotter kan verlopen.

Als we elkaar reeds gezien hebben tijdens de zwangerschap dan spreek ik af dat op de dag van de geboorte jullie me een berichtje mogen zenden met het heugelijke nieuws. De dag dat jullie naar huis gaan, mogen jullie de thuiskomst bevestigen. Zo kan ik in men agenda een plaatsje voor jullie vrij houden 24u na jullie thuiskomst.

Lactatiekundige

Borstvoedingsconsult

In sommige gevallen loopt een borstvoeding niet helemaal vanzelf, loop je tegen wat dingen aan. Dan kan een borstvoedings/lactatiekundig consult een goed idee zijn.

Ik luister naar jullie vraag en waar jullie tegenaan lopen.
Samen bekijken we dan naar een gepaste oplossing om jullie borstvoedingsavontuur toch te laten slagen.

Omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat zowel moeder als kind ontspannen zijn gaan deze borstvoedingsconsultaties meestal in jullie thuissituatie door.

Gezien ik graag een voeding observeer kan deze consultatie makkelijk een uur in beslag nemen (of soms zelfs nog langer).
Heb je vragen rondom een borstvoedingsconsultatie of wens je een consult in te boeken, neem vrijblijvend contact met me op.

Kolfconsult​

Steeds vaker willen vrouwen eerst een kolf testen voordat ze de aankoop doen. Dit omdat niet elke kolf voor elke vrouw, elke borst even fijn aanvoelt.

Wil jij eerst even uittesten welke kolf jou het beste ligt en fijn aanvoelt voor je de investering doet? Dan kan je bij mij een kolfconsult boeken!

Volgende merken kan je komen uittesten:

 • Elvie

 • Horigen

 • Medela

 • Mom&e

 • Youha INs

Draagconsulente

 

Als mama ontdekte ik dankzij een collega het dragen. Wat heerlijk was dit voor zowel mijn zoontje als voor mij. Ik kreeg terug dingen gedaan in het huishouden en mijn zoontje was tevreden en rustiger, zo dicht bij zijn mama. Een hele verademing was het voor ons allebei.


Omdat ik graag correcte informatie aan de mama’s (en natuurlijk ook aan de partners) die ik begeleid wou doorgeven besloot ik een opleiding tot draagconsulent te volgen bij het ‘Instituut voor hechting’. Zodoende ben ik een gecertificeerd draagconsulent.

Heb je interesse in het dragen van je kindje? Ben je zwanger of ben je al bevallen, heb je al een peuter rondlopen die je alsnog graag wilt dragen,…


Iedereen is welkom voor een draagconsult. Soms gaan er draagworkshops op locatie door.  Toch liever een één-op-één consult zodat je uitgebreid de mogelijkheden kan testen? Contacteer me gerust vrijblijvend!

Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3

afspraak 

0498 / 01 85 02 

bottom of page