Cirkel Elien website.jpg

Hallo

Als logopediste en stemtherapeute werd ik al vroeg getriggerd door het belang en de impact van een goede ademhaling. Wanneer het ademen niet optimaal is afgestemd op het spreken en stemgeven, kunnen er stemklachten ontstaan. Een verstoord ademhalingspatroon kan echter ook leiden tot allerhande (fysieke) kwaaltjes. Het toepassen van een correcte ademhalingstechniek kan zowel lichaam als geest weer in balans brengen. 

Na mijn opleiding als logopediste koos ik ervoor om een opleiding tot hartcoherentiecoach te volgen. Op basis van een wetenschappelijk onderbouwde methode, begeleid ik jou graag om met een eenvoudige ademhalingstechniek jouw algemene veerkracht weer op te bouwen!

Wil je graag meer te weten komen? Lees gerust even verder!

Hartcoherentie

Ons hart blijkt een grotere rol te spelen in onze emoties, ons denken en ons functioneren, dan tot op heden werd gedacht. Met een eenvoudige ademhalingstechniek brengen we het hart in een zodanige staat dat het lichaam in balans wordt gebracht.

Als we inademen, versnelt onze hartslag, als we uitademen, vertraagt deze. We spreken over hartcoherentie wanneer dit versnellen en vertragen van de hartslag op een gelijkmatige manier gebeurt. 

Onze hartslag wordt beïnvloed door externe factoren, gedachten, emoties én onze ademhaling. 

Wanneer je gespannen bent, neemt de hartcoherentie af. Bij mensen die zeer angstig of gestresseerd zijn, kan de hartcoherentie zelfs afwezig zijn. Een lage hartcoherentie geeft onbalans aan. Een hogere hartcoherentie daarentegen, wijst op een hogere flexibiliteit zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak. 

Mensen die hartcoherentie enige tijd beoefenen, voelen zich gezonder, productiever, minder gestresseerd, meer ontspannen.

Hartcoherentie training

De training wordt stelselmatig opgebouwd. Er wordt een actieve deelname verwacht. Deze deelname vraagt weinig van je dagdagelijkse tijd, maar wel aandacht en discipline voor de beoefening van hartcoherentie. Daarom is coaching zo belangrijk. Het traject bestaat uit 4 sessies.

 

Tussen elke sessie is er een tijd van ongeveer 2 weken. Afhankelijk van jouw vorderingen tijdens de training, kan er een 5de sessie toegevoegd worden.

Kundalini Yoga Breathing

BEWUST ADEMEN

De sleutel tot hartcoherentie is een correcte ademhaling. Daarmee beïnvloed je je hart op een positieve manier en komt je autonome zenuwstelsel tot rust.

Elien Conard

Hartcoherentie als antwoord op: stress, hyperventilatie en burn-out

Amper 3 x 6 minuten per dag

Gebaseerd op

wetenschappelijk onderzoek

Tal van praktische oefeningen: Apps als Respiroguide Pro en Paced Breathing kunnen je ondersteunen tijdens de training

Meten is weten:

Biofeedbackapparatuur toont je meteen het resultaat

Twijfelt u nog of wenst u meer informatie?

Boek gratis een online kennismaking gesprek. Dit gesprek duurt een kwartiertje en is bedoeld om vragen te beantwoorden en elkaar al een eerste keer te ontmoeten.

 

Selecteer in het contactformulier: Hartcoherentie eerste online afspraak. 

eerste sessie
hartcoherentie training

90 min. - € 80​

 • Intake

 • Wat is stress en wat doet het met jouw lichaam?

 • Onthaasten en focusademhaling

tweede sessie
hartcoherentie training

60 min. - € 55​

 • Feedback voorbije weken

 • Wat is hartcoherentie? Hoe kunnen we terug- keren naar een veilige modus, naar een balans?

 • Biofeedbackmeting met Inner Balance

derde sessie
hartcoherentie training

60 min. - € 55​

 • Feedback voorbije weken

 • Welke invloed hebben hormonen en emoties?

 • Emoties leren beheersen en opbouwen van veerkracht

vierde sessie
hartcoherentie training

60 min. - € 55​

 • Feedback voorbije weken

 • HCH toepassen in het dagelijkse leven: tips, tricks, valkuilen

 • Werken aan een emotionele balans