top of page

Workshop: Hoogsensitiviteit

Prijs

Duur

GRATIS

1 uur 30 minuten

Over de workshop

  • Word je met hoogsensitiviteit geboren?

  • Is hoogsensitiviteit een stoornis?

  • Hebben hoogsensitieve personen andere hersenen dan niet-HSP’ers?

  • Wil je weten hoe jouw hoogsensitief brein werkt?


 

Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk dat wordt gedefinieerd als een verhoogde sensitiviteit van de zintuigen. Hoogsensitieve mensen hebben de neiging om alles diep en intensief te ervaren, wat kan leiden tot een verscheidenheid aan gevoelens en emoties. Hoogsensitiviteit kan zowel een zegen als een vloek zijn, afhankelijk van hoe het wordt benaderd. Hoogsensitieve mensen kunnen hun gevoelige natuur als kracht inzetten, maar het kan ook moeilijk zijn om te leren omgaan met overprikkeling en emotionele uitputting. Coach Marie geeft vanaf 1 januari 2023 workshops en individuele sessies rond hoogsensitiviteit in 't PEC.

Hoogsensitiviteit en jezelf

Data

23 maart 2023 om 18:30:00

4 april 2023 om 17:30:00

Wie geeft de workshop?

Marie Droogmans

Marie Droogmans

VISIE

“Mijn drijfveer ligt bij mijn passie voor mensen. Daarbij zijn hulpvaardigheid en een respectvolle houding belangrijke waarden.

Vanuit een evenwaardigheidsproces gaan we samen op zoek naar jouw innerlijk kompas. Je leert jouw kracht en jouw zwaktes kennen. Dit bewustwordingsproces is de basis om te komen tot een evenwicht tussen inspanning en ontspanning, tussen werk en privé, tussen emotie en ratio. Ik begeleid je in jouw proces van zelfreflectie: je ontdekt jouw eigen authenticiteit en leert hoe je jouw eigen sterktes bewuster kan inzetten in leven, werk en vrije tijd.”

Ik ben orthopedagoog van opleiding. Mijn persoonlijke interesse en engagement binnen de wereld van kunst en cultuur leidde verder tot een Postgraduaat Cultuurmanagement en een Master in de Audiovisuele Kunsten. Ondertussen heb ik meer dan 15 jaar ervaring als leidinggevende, trainer en coach in de sociale en culturele non-profitsector. Verder school ik me permanent bij binnen het veld van de Human Resource Development en coaching.
Marie is tevens trainer bij HSP Vlaanderen.

bottom of page