top of page

Hoogsensitiviteit bij volwassenen: ontdekken, begrijpen en omgaan met sterke emotionele reacties.


Hoog sensitieve personen (HSP) hebben vaak te maken met veel emoties en moeilijkheden in hun leven.


Heb jij last van overprikkeling, gevoeligheid en angst? Om een balans te vinden in jouw leven, kan je behoefte hebben aan coaching.

Coaching is een zeer krachtig hulpmiddel voor HSP's om hun leven te verbeteren. Het helpt jou om je emoties beter te begrijpen en te beheersen, waardoor het makkelijker wordt om meer in balans te leven. Coaching biedt ook een luisterend oor, waardoor je op een veilige en begripvolle manier kan praten over je gevoelens, je gedachten en je ervaringen.


Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van stress en angst. Door de juiste strategieën te leren, kan je beter omgaan met stressvolle situaties of je angst voor bepaalde situaties. Het kan ook helpen bij het ontdekken van je innerlijke kracht en mogelijkheden, waardoor jij jouw doelen makkelijker kan bereiken.


Uit hersenonderzoek blijkt dat jij een gevoeliger zenuwstelsel hebt in die zin dat je meer hersengebieden inschakelt bij het uitvoeren van een taak dan niet-hoogsensitieven. De hersengebieden die te maken hebben met het afstemmen op anderen, het voorbereiden op actie en met het linken aan informatie uit eerdere gebeurtenissen worden daarbij meer geactiveerd. De verhoogde activiteiten van je brein is waar te nemen op hersenscans.

En neen, HS is geen modeverschijnsel : de reden waarom er meer over hoogsensitiviteit wordt gesproken ligt eenvoudigweg in het feit dat de kans op overprikkeling in onze snel veranderende, continu evoluerende en digitale maatschappij plots veel groter is geworden. De terechte aandacht voor deze problematiek is dus de reden waarom er meer over HS wordt gesproken.

Hoogsensiviteit kan bovendien een risicofactor zijn voor (chronische)stress gerelateerde aandoeningen zoals burn-out, depressies, CVS enz.


Bij jouw coaching is het belangrijk om een omgeving te creëren die veilig voelt en waar jij jezelf respectvol behandeld voelt. Coaching helpt jou om effectief met je gevoelens om te gaan en om effectieve coping-mechanismen te ontwikkelen.


Het helpt je ook om je zelfvertrouwen te vergroten en je leven met meer plezier en zelfacceptatie te leven.
 Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page