top of page

Hallo

Als Klinisch Psycholoog & Coach werk ik vanuit een holistische benadering, die ervan uitgaat dat alles in jezelf met elkaar verbonden is en elkaar beïnvloedt zowel fysiek, mentaal en spiritueel. Zo zijn blokkades en spanningsklachten in het lichaam vaak verbonden met emotionele spanningen en blokkades. Deze kunnen ontstaan door iets wat recent is gebeurd, maar vaak ook door iets wat je reeds gedurende langere tijd meedraagt.

 

Elke cliënt is uniek met een eigen verhaal. Ik probeer jouw (kern)klachten samen met je te doorgronden vanuit de therapeutische relatie van onvoorwaardelijke acceptatie, empathie en echtheid. Mijn aanpak vertrekt vanuit een integratieve visie waarin diverse therapievormen geïntegreerd kunnen worden. Samen gaan we op zoek naar de begeleiding of behandeling die het beste bij jou past.

Verder ben ik als therapeut geen voorstander van het oppervlakkig bestrijden van symptomen. Ik laat ze ons liever gidsen naar het onderliggend probleem. Ik geef je feedback en probeer je te laten begrijpen waarom je doet wat je doet en waarom er misschien steeds weer hetzelfde gebeurt. We doorbreken de vicieuze cirkels die je belemmeren om naar wens te functioneren. 

Bianca Le Cluyse

Image by Anderson Rian

Angst

Psychologie

Het leven zit vol gebeurtenissen en overgangsfasen die kunnen leiden tot moeilijke emoties en negatieve gedachten over onszelf en de toekomst. Om deze overgangen succesvol te laten zijn, zijn een reeks vaardigheden vereist zoals geduld, doorzettingsvermogen, vermogen om verandering te accepteren en creativiteit om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.

 

Soms raken we uit balans door iets wat recent is opgedoken of iets dat al vele jaren aanwezig is en nu ondraaglijk is geworden. Het is daarom onrealistisch dat we altijd zonder steun moeten kunnen omgaan met deze gebeurtenissen en fasen. 

 

Dat je op deze pagina terecht bent gekomen is dus geen toeval. Het is de eerste stap naar het veranderen van je levenssituatie, ervaringen of symptomen die jou gedurende een bepaalde tijd of een hele periode onder druk zetten en je tegenhouden in het leven op één of meerdere vlakken: liefde, familierelaties, vriendschappen, werk, studies, seksualiteit, gezondheid, verlies en verandering.

Klachten

Angst, paniekaanvallen, geestelijke en lichamelijke spanningsklachten, rusteloosheid, piekeren, stress, burn-out, depressieve gevoelens, zelfvertrouwen, zelfbeeld, assertiviteit, vriendschappen en relaties.

Werkwijze 

Na een eerste telefonisch contact wordt er een eerste gesprek (Intake) gepland. Tijdens dit eerste gesprek wordt de hulpvraag in kaart gebracht. Daarnaast wordt ook de werkwijze uitgelegd. Hierdoor kan je nagaan of deze werkwijze jou ligt; of het klikt tussen jou en de therapeut en of je gelooft dat deze jou op weg kan helpen. Hiermee verdedigen we eveneens de vrijheid van iedere cliënt om zelf een geïnformeerde keuze te maken wat betreft therapeut en behandelwijze. 

 

Wanneer er beslist wordt om samen verder op weg te gaan; wordt er een nieuwe afspraak gemaakt. De frequentie van afspraken kan variëren; deze frequentie wordt bepaald in onderlinge samenspraak.

U kan altijd vrijblijvend een e-mail sturen naar biancalecluyse@tpecsinttruiden.be, alsook telefonisch contact opnemen op het nummer 0470 / 69 12 82. U kan onderaan ook meteen een afspraak inboeken.

Eerstelijnspsychologische zorg

sessie

60 min. - € 70

0470 / 69 12 82

bottom of page