top of page

Hallo

Als diëtiste ben ik gefascineerd door het verband tussen voeding en gezondheid. Mijn visie is om individuen en gezinnen in staat te stellen voedingsbeslissingen te nemen die niet alleen helpen bij het beheersen van ziekten, maar ook het welzijn op lange termijn bevorderen. Daarnaast wil ik ook een gevoel van liefde voor voeding bijbrengen bij iedereen met wie ik werk. 

Mijn eerste bachelor Menselijke Fysiologie, Psychologie en Genetica (2012) heeft mijn wetenschappelijk begrip van het menselijk lichaam verdiept. Door vervolgens een bachelor Voeding en Dieetkunde (2014) af te ronden, heb ik mijn passie voor voeding en gezondheidszorg kunnen combineren met counseling. Bij 't PEC werk ik vooral binnen mijn specialisaties om zorgontvangers optimaal te kunnen begeleiden en adviseren. 

fotos2.png

Hanneke Gräbe - Diëtiste

Diëtiste Sint-Truiden ondervoeding, bijvoeding en sondevoeding

De Diëtiste werkt samen met de logopedisten in de paramedische praktijk te Sint-Truiden en maakt zo deel uit van het zorgtraject bij mensen die lijden aan ondervoeding, dehydratatie of die hulp nodig hebben bij sondevoeding.

 

 

 

Maag- en darmaandoeningen (FODMAP)

Onze diëtiste in Sint-Truiden werkt ook met maag-darmaandoeningen. Heeft u last van een opgeblazen gevoel, buikklachten enz. Neem dan zeker contact op met onze diëtiste.

Allergieën & intoleranties

Is bij u onlangs een specifieke allergie vastgesteld, of vermoedt u al een tijdje een voedselintolerantie, maar wist u niet hoe u ermee om moest gaan? Onze diëtist kan u begeleiden bij de behandeling hiervan.

Diabetes 

Onze diëtiste behaalde in 2021 het diabetes-educator diploma voor het opvolgen van diabetespatiënten. Wenst u een opvolging in de praktijk te Sint-Truiden of aan huis? Neem contact op! 

Kindervoeding 

De diëtiste houdt zich dagelijks bezig met kindervoeding. Heeft u vragen omtrent allergieën of zijn er problemen met de voeding? Neem contact op met onze diëtiste in de praktijk te Sint-Truiden.

 

Zwangerschap 

Onze diëtiste werkt nauw samen met de vroedvrouw/lactatiekundige. Wilt u zwanger worden of bent u zwanger en heeft u vragen over uw voeding, dan gaat de diëtiste met u aan de slag.

 

Ondervoeding en bijvoeding

De diëtiste werkt samen met de logopedisten in de paramedische praktijk te Sint-Truiden en maakt zo deel uit van het zorgtraject bij mensen die lijden aan ondervoeding, dehydratatie of die hulp nodig hebben bij sondevoeding.

Aanbod

Sonja Mohr

Sterk aan te bevelen diëtiste die uitstekende begeleiding en interventie biedt voor het Prikkelbare Darmsyndroom. Hanneke behandelde mijn zorgen en mijn diagnose met de grootste zorg en gaf me gedetailleerde informatie over triggers, symptoombeheer en voedselalternatieven. Haar vriendelijke en professionele aanpak maakte dit hele proces erg aangenaam. Ik raad haar ten zeerste aan voor voedingsbegeleiding en -advies.

(BRON: google review)

Jolien Bammens

Ik kwam bij Hanneke terecht omwille van darmproblemen. Ze heeft me uitstekend begeleid in het Fodmap-traject waardoor ik nu weet welke voedingsmiddelen een trigger zijn. Voor het eerst sinds ik me kan herinneren zijn mijn darmen nu rustig..

(BRON: google review)

Vanessa Stockx

Hanneke gaat mooi gestructureerd aan het werk. Ze zoekt extra info op en brengt alles in beeld.Ieder contact is goed voorbereid en ook haar mails volgt ze perfect op. Deze structuur en opvolging geven ons rust. Wij weten dat we met vragen steeds bij haar terecht kunnen.Een plezier om mee te werken. Bedankt Hanneke!

(BRON: google review)

Opmerking: Door de week werk ik in het ziekenhuis. Dit wil zeggen dat ik niet direct uw telefoon kan opnemen. Mailen of online een afspraak boeken gaan dan ook het gemakkelijkste. Indien het dringend is, mag u altijd een voicemail achterlaten zodat ik u terug kan contacteren. 

bottom of page